Evora

Evora Portugal vakantieEvora was in de Romeinse tijd een bloeiende stad maar is onder de Visigoten in verval geraakt. Evora vormt nu een belangrijk agrarisch centrum en is tevens het centrum van een aantal industrieën (kurk, tapijten, leer en beschilderde meubels). Evora wordt gezien als een groot openluchtmuseum met historische gebouwen uit bijna elke belangrijke tijdsperiode sinds de Romeinen. Niet voor niets is het historisch centrum van Evora opgenomen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Bezienswaardigheden Evora

Evora heeft met zijn smalle straatjes, dakterrasjes, pleinen en patio’s een aparte uitstraling. De stad doet vooral Moors aan, maar heeft allerlei andere invloeden gekend die her en der terug te vinden zijn. In Evora, binnen de vestigingsmuren, zijn er dan ook tal van kerken, kloosters en andere historische bezienswaardigheden te vinden.
Bijzonder is de Evora Sé kathedraal, gebouwd aan het einde van de 12e eeuw en in de loop van de 13e eeuw afgebouwd, met vele Romeinse elementen. Het west-portaal is versierd met beelden van de apostelen.

Praça do Giraldo

Evora portugal vakantieHet Praça do Giraldo is het grote plein midden in de stad en is een gezellig ontmoetingspunt met talloze terrasjes en restaurantjes. Het midden van het plein wordt versierd met een marmeren fontein uit de 18e eeuw.

 

 

 

Templo RomanoEvora portugal vakantie

Deze Corinthische tempel( vroeger gewijd aan Diana) is ook zeer bijzonder en verkeerd nog steeds in redelijke staat. De tempel heeft marmeren kapitelen en sokkels en granieten zuil schachten.

Capela dos Ossos

Evora portugal vakantieDe kapel Capela dos Ossos in de 15e eeuwse kerk Sao Francisco is zowel zeer bijzonder als luguber. In deze kapel zijn de wanden, plafonds en pilaren bedekt met de beenderen en schedels van 5000 monnikken.

 

 

Natuurlijk staat het mooie landschap van Alentejo garant voor leuk en culturele uitstapjes. Enkele bijzondere uitstapjes in de nabijheid zijn de Cromeleque dos Almendres, een grote verzameling van monolieten en Anta do Zambujeiro, een van de grootste hunnebedden in deze regio.

Bekijk vakantie aanbiedingen Portugal

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie