Algarve

Jaarlijks vieren circa 7 miljoen toeristen hun vakantie in de Algarve, met als absolute piek natuurlijk de maanden juli en augustus.
De Algarve is een waar vakantie paradijs voor iedereen. Prachtige (rots)stranden, talloze golfbanen, leuke badplaatsen, waterparken voor een dagje uit met de kids en diverse mogelijkheden voor boot-trips maken jouw vakantie helemaal compleet.

Bezienswaardigheden Algarve

Algarve-Tavira

Tavira

Tavira, ooit een belangrijk centrum voor de tonijn visserij, ligt aan de monding van de rivier de Segua omringd door de restanten van de oude stadswal. Cultuurliefhebbers komen hier zeker niets te kort met de ruim 30 kerken. Het zandstrand van Tavira is te bereiken met de Ferry die op vaste tijden vertrekt vanaf kade van Tavira.

 

Algarve-ferragudo

Ferragudo

Ferragudo is een authentiek Portugees dorpje aan de monding van de rivier Grade. Rondom het haventje zijn verschillende restaurantjes waar je lekkere verse visgerechten kunt eten. Het is ook zekere de moeite waard om een wandeling te maken door het oude gedeelte van Ferragudo met zijn trappen, smalle straatjes en traditionele Portugese huisjes.

 

Algarve-Silves

Silves

Silves, vroeger onder de Moorse overheersing het cultureel en economisch middelpunt, wordt nog steeds herinnert aan die tijd door de overblijfselen van het Castelo, de morenburcht van rode zandsteen die hoog boven de stad uitsteekt. Wandelend over de stadsmuur heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Deze burcht is nog steeds de grootste trekpleister van Silves.

Algarve-Alvor

Alvor

10 km van Portimao ligt het kleine visserplaatsje Alvor met zijn prachtige haventje, vol bedrijvigheid waar de lokale vissers onverstoord hun werk doen. Het is nog altijd een klein authentiek plaatsje ondanks de bouw van een toeristencomplex verderop aan het strand. Op het grote zandstrand voor het dorp is volop vertier. Ten oosten hiervan ligt het rotsstrand Tres Irmâos, waar je bij eb via trappetjes van strandje naar strandje kunt klauteren.

Algarve-Alte

Alte

Alte is een prachtig dorpje in het binnenland van de Algarve, ten noorden van Albufeira. Het is een typisch Portugees dorp met witgekalkte huizen met traliewerk, handgemaakte schoorstenen en smalle, geplaveide straatjes. De kerk is in het centrum van het dorp, en er zijn tal van kleine cafés in de omgeving, om te ontspannen in en genieten van de rust van het dorp.
Aan het oostelijke uiteinde van Alte vind je de Fonte Pequena en de Fonte Grande, met stenen picknicktafels. Dit is vooral een ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking . Hier kun je zwemmen in het ijskoude water en een lekker terrasje pakken.

Algarve-Faro

Faro

De meeste toeristen die de algarve bezoeken., denken bij Faro alleen maar aan de luchthaven. Faro heeft echter meer te bieden dan op het eerste gezicht lijkt. Faro ligt op de grens tussen de westelijke rots en de oostelijke zandkust in de Algarve. Het heeft een oude binnenstad, de CIDADE VELHA, die nog bijna geheel intact is met o.a. de prachtige kathedraal van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Vanuit de haven vertrekken er op regelmatige tijden veerbootjes naar de eilanden voor de kust van Faro.

 

 

Algarve-Monchique

Monchique

Circa 23 km ten noorden van Portimao, midden tussen de bossen, ligt Monchique , een typisch Portugees dorpje met witte huizen en banden van kleur rond de ramen en deuren , smalle straatjes en kinderkoppen. Het centrale plein ligt op een aantrekkelijk verharde ruimte met bankjes, bomen en een mooie waterpartij, met inbegrip van een Moorse waterrad,
Een van de dingen waardoor Monchique beroemd is om is de productie van Medronho ,een likeur gemaakt van de vruchten van de aardbeiboom. Ook bijzonder goed is de lokale honing, die wordt gebruikt in de meeste van de heerlijke taarten en desserts in de regio Monchique. Er zijn tal van cafés om ze uit te proberen!
6 km naar het zuiden ligt het kuuroord Caldas de Monchique. Een bron waarvan het water wordt gebruikt voor de behandeling van reumatische aandoeningen en huidziekten.
Bij een heldere dag is het aan te raden even door te rijden naar het hoogste punt ( 902 m hoog) van de Algarve Foia. Het uitzicht vanaf dit punt is fantastisch. Je hebt bij helder weer uitzicht van Cape St. Vincent in het westen, tot aan de Serra da Arrabida, in de buurt van Lissabon, in het noorden.

Algarve-Alhezur

ALJEZUR

Aljezur ligt ongeveer 30 kilometer ten noorden van Lagos en is gelegen in een weelderige, groene, vruchtbare vallei . Het is gebouwd aan weerszijden van de rivier die door het dal loopt met de oude stad aan de ene en de nieuwe stad aan de andere kant. De overblijfselen van een Moors  kasteel uit de 10 de eeuw ligt hoog op de heuvel. Je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht over de oude stad.
De oude stad is gebouwd aan de kant van de heuvel, met de belangrijkste straat die parallel loopt aan de rivier en tal van kleine cafés aan weerszijden van de brug.
In de nieuwe gedeelte is de 18 eeuwse kerk, Igreja Matriz de Nossa Senhora da Alva, zeker een bezoekje waard. Naast de kerk is het dorpsplein met winkels en cafés rond het en ruimte om te ontspannen en te genieten van de rust van de stad.

Ria Formosa

Algarve-fiets toer Ria Formosa
Het natuurpark Ria Formosa is een van de meest fantastische plaatsen van de Algarve, door de verscheidenheid aan landschappen en de unieke ligging. Dit natuurpark beslaat een oppervlakte van 18.000 ha en strekt zich uit over een afstand van 60 kilometer. Het omvat duinen kanalen en eilanden waar bijzondere vogels leven. Het is een unieke kust lagune die voortdurend verandert als gevolg van de continue beweging van wind, stromingen en getijden. Het is aan te raden om tijdens je vakantie een dag uit te trekken om dit natuurgebied te ontdekken. Een ideale manier om dit te doen is op de fiets.

Fietsen in Faro met Baja Bikes door het Ria Formosa park is een echte aanrader. Vanuit de stad trek je met de gids naar het prachtige natuurpark Ria Formosa. Je fietst langs de zoutbanken, stranden en je spot de mooiste vogels.
Je reserveert makkelijk online en je betaalt pas ter plaatse 

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie