Braga

Deze mooie stad ligt midden in Portugal en is de historische hoofdstad van de oude provincie Minho in het noordwesten van Portugal. Braga heeft een rijk architecturaal en historisch verleden en wordt daarom ook wel het Portugese Rome.
Het beeld van de stad wordt bepaald door talloze kerken en kloosters, die getuigen van het religieuze verleden van de stad. Je vindt er ook de oudste kathedraal van Portugal.
Nog steeds staat Braga bekend om de toewijding aan religie. Er worden verschillende processies gehouden tijdens belangrijke feest-en gedenkdagen.

Bezienswaardigheden

Kathedraal Braga

De Sé kathedraal

De kathedraal werd in 12e eeuw gebouwd. Het gebouw bestaat zowel uit romaanse, gotische en barokke elementen.Op de gevel waakt Nossa Senhora do Leite, een prachtig standbeeld van Maria met het kindje Jezus, over de stad. De schatkamer van de kathedraal, waar u de originele sculptuur van Maria kunt bezichtigen, biedt een interessante collectie religieuze voorwerpen die teruggaan tot de 10e eeuw.

Santuario-do-Bom-Jesus-do-Monte

Santuário do Bom Jesus do Monte

De barokke kerk van Bom Jesus do Monte werd in de 18e eeuw gebouwd. Je kunt er naar toe via monumentale trappen, de zogeheten trap van de Drie Deugden, met kapelletjes met uitbeelding van de kruisweg, Voor wie niet zo sportief is, is de kerk toegankelijk via een kabelbaan uit de negentiende eeuw, die werkt op basis van een watersysteem.

mosteiro_tibaes

Mosteiro de São Martinho de Tibães

Op circa 6 km van Braga ligt deze kerk en het Benedictijns klooster. In 1567 werd het klooster het moederhuis van de Orde van de Heilige Benedictus in Portugal en Brazilië. In 1986 werden de gebouwen aangekocht door de Portugese staat die het klooster gedeeltelijk in een hotel ombouwde. Zeker een bezichtiging waard is het barokke orgel in de kerk en de prachtige azulejos (keramieken tegels met afbeeldingen beschilderd ) op één van de binnenmuren.

Bekijk vakantie aanbiedingen Portugal

Geef een reactie