Je bekijkt nu De mooiste gebieden in Luxemburg!  

De mooiste gebieden in Luxemburg!  

Op zoek naar een leuke, nieuwe, vakantiebestemming, maar wil je wel gewoon in Europa blijven? Luxemburg is een klein landje midden in Europa, maar dit land heeft je op het gebied van vakanties enorm veel te bieden. Niet alleen een rijke historie, maar ook prachtige landschappen en tal van activiteiten. Ben je geïnteresseerd in een vakantie naar Luxemburg, maar weet je niet precies waar je wilt verblijven? In dit artikel vertellen we je de verschillende gebieden van Luxemburg en wat ze je te bieden hebben! 

Met de trein naar Luxemburg 

Wanneer je van plan bent om naar Luxemburg op vakantie te gaan, is het natuurlijk belangrijk om te weten welke verschillende gebieden en plekken er zijn. Zo kun je een overwogen keuze maken waar je wilt verblijven op het moment dat je je vakantie gaat boeken! Luxemburg is natuurlijk niet enorm groot, dus alles in het land is vooralsnog goed te bereiken. Wat dacht je van een treinreis Luxemburg? Met een paar uur kom je aan op het station van Luxemburg-stad, en kun je vanaf daar het hele land door met het (gratis) openbaar vervoer.  

De mooiste gebieden in Luxemburg!  

Net voorbij de grens  

Net voorbij de grens van België ligt het gebied Eisleck. Dit wordt ook wel de Luxemburgse Ardennen genoemd, en heeft dan ook prachtige bossen en wandelroutes. Voor de fans van outdooractiviteiten is deze regio perfect. Je kunt hier enorm goed wandelen, fietsen en kanoën. Wanneer je op zoek bent naar een actieve vakantie, is dit dus het perfecte gebied!  

Groen Guttland  

Guttland is een gebied in het midden van Luxemburg met prachtige groene natuurgebieden. Ook bevindt zich hier het ‘’Dal van de Zeven Kastelen’’, een vallei met allerlei kastelen en burchten. Hier kun je een wandelroute van 37 kilometer langs alle kastelen volgen, met uitzicht op alle kastelen. Een prachtig uitzicht dus!  

Mullerthal, ook wel Klein Zwitserland  

Mullerthal wordt vaak het Klein Zwitserland van Luxemburg genoemd. Dit komt door het rotsachtige landschap dat lijkt op Zwitserland. Daarnaast is de hoofdstad van deze regio, Echternach, de oudste stad van het land. Ook dit gebied leent zich weer uitstekend voor wandelen door het prachtige landschap en heeft dan ook talloze wandelroutes. Goed voor de actieve vakantiegangers!  

Helemaal in het zuiden 

Minett is een gebied helemaal in het zuiden van Luxemburg, en wordt door velen het land van de rode aarde genoemd. Het gebied onderscheidt zich door rode rotsen en zandpaden. Daarnaast heeft dit gebied, net als de rest van Luxemburg, veel bossen, beekjes en water.  De rode kleur van de grond komt door ijzererts in de bodem, wat vroeger hier veel gewonnen werd.  

Voor de wijnliefhebbers  

De Moezel is een regio in het oosten van Luxemburg, dat bekendstaat om zijn wijngaarden. Daarnaast wordt er in dit gebied ook veel fruit geteeld en verwerkt tot sappen. In dit gebied kun je uitstekend langsgaan in een van de pittoreske dorpjes en wijn drinken bij een van de wijngaarden. Kortom, elk gebied in Luxemburg biedt je weer wat anders. Maar één ding is zeker: het hele land heeft prachtige natuur en wandelpaden. Perfect voor een mooie, actieve vakantie!  

De mooiste gebieden in Luxemburg!  

Geef een reactie