Lissabon

Lissabon, met talrijke interessante bezienswaardigheden en moderne uitgaansgelegenheden, is de hoofdstad van Portugal en ook verreweg de meest indrukwekkende stad op cultureel en historisch gebied.
Gelegen aan de brede monding van de Taag, is Lissabon zonder meer een van de mooiste en romantische hoofdsteden van Europa. Deze warme zuidelijke stad, met eeuwenoude steegjes, de oude authentieke tram en oude woonwijken, is dan ook bij uitstek geschikt voor een meerdaagse stedentrip of als uitvalsbasis om de omgeving van Lissabon te verkennen.
Talloze restaurants, een overvloed aan culturele en historische musea en kerken en levendige uitgaanswijken hebben voor elk type vakantieganger wel iets te bieden.

Bezienswaardigheden

Castelo De Sâo Jorge

Castelo De Sâo Jorge

Het kasteel van Sâo Jorge is gebouwd op de hoogste heuvel van Lissabon en torent hoog boven Lissabon uit. Het werd gebouwd door de Moren die in 1147 verdreven werden na een belegering van Dom Afonso Henriques. Via de hoofdingang kom je op een centraal plein waar het standbeeld staat van Dom Afonso.
In het kasteel kun je een multimedia voorstelling bezoeken over de geschiedenis van Lissabon.
Het eigenlijke kasteel ligt op het hoogste punt. Steile en smalle trappen leiden naar het hoogste punt waar je een prachtig uitzicht over Lissabon hebt.

Torre de Bélem

Torre de Bélem

Torre de Bélem is een imposant fort aan de Taag, gebouwd tussen 1515 en 1521.
Dit bouwwerk wordt gezien als het belangrijkste gebouw in Manueel stijl ( vermenging van gotische, renaissance en moorse invloeden). Torre de Bélem is zeer beroemde en fungeert als symbool van het land en is als zodanig opgenomen door UNESCO als werelderfgoed monument

Alfama

Alfama

De oudste wijk van Lissabon is het hooggelegen Alfama.
Deze wijk is een doolhof van smalle steegjes, steile straatjes, authentieke huisjes, poorten en trappen.
De beste manier om de sfeer te proeven en Alfama te verkennen is te voet.
Alfama is de bakermat van de Fado, de melancholieke Portugese muziek. Je vindt dan ook talloze cafe’s, restaurants en bars waar de Fado ten gehore wordt gebracht.

Bairo

Bairro Alto

Een andere pittoreske wijk is Bairro Alto. Je vindt hier een aantal bijzondere winkels, maar de meeste mensen komen toch naar Bairro Alto voor het nachtleven. De meeste kroegen, bars en cafe’s zijn dan ook in deze wijk te vinden.
Zodra de zon ondergaat verandert Bairro Alto in een bruisende wijk vol met mensen die zich storten in het rijke nachtleven dat Bairro Alto te bieden heeft.

Sintra

Sintra

Sintra ligt 30 km ten westen van Lissabon en staat sinds 1995 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
In Sintra vindt je de oude zomerpaleizen van het Portugese koningshuis. De combinatie van prachtige paleizen en een geweldig uitzicht over Lissabon maakt Sintra tot een absolute trekpleister voor toeristen.

Titel

Geef een reactie