Madeira

portugal vakantieMadeira is een vulcanisch eiland, ligt ruim 1000 km van de Portugese kust en niet ver ten noorden van de Canarische eilanden voor de Afrikaanse kust, dat vooral bekend staat om het zachte klimaat, de schitterende natuur en de grote variatie in exotische bloemen en planten.
Madeira is een ideale vakantiebestemming voor mensen die van rust houden. Door het klimaat, grillige kustlijn, de bergachtige en beboste landschappen en een overvloed aan exotische bloemen en planten biedt dit prachtige eiland alles wat de liefhebber van natuur verwacht.

Bezienswaardigheden

madeiraDoor de afwezigheid van grote zandstranden is er op Madeira nauwelijks sprake van massatoerisme. Madeira moet het vooral hebben van prachtige natuurgebieden met beboste en rotsachtige hellingen, terwijl in de valleien de enorme hoeveelheid exotische bloemen en planten welig groeien.
Het zuidelijk deel van dit eiland met minder steile hellingen, kenmerkt zich door de talloze wijngaarden waar de beroemde Madeira wijn geproduceerd wordt. Erg bijzonder zijn de LEVADAS, de kleine irrigatiekanalen die aangelegd zijn om het water vanuit de bergen naar de akkers en wijngaarden te leiden.

madeiraDe hoofdstad Funchal ligt aan een brede baai omgeven door zonnige hellingen waartegen de witte huizen zijn gebouwd. Deze stad heeft op het gebied van historie en cultuur zeker zoveel te bieden als menig andere stad in Portugal. Je vindt hier genoeg oude kerken, authentieke witte huisjes en nauwe steegjes, terwijl er meer dan voldoende restaurantjes en gelegenheden te vinden zijn om je vertier te zoeken of lekker te eten.

 

Behalve Funchal zijn er op dit mooie eiland nog genoeg kleinere stadjes en dorpen te vinden met pittoreske gezellige centra’s die zeker een bezoek waard zijn.

Hotels Madeira

Hotel Porto Mare Een onvergetelijke vakantie in het paradijselijk resort Porto Mare. Hotel Porto Mare is een viersterrenhotel aan zee omgeven door prachtige tuinen op slechts 100 meter van zee. Het centrum van Funchal ligt op circa 2,5 kilometer van het resort.

Geef een reactie