Reisverslag Parijs-Barcelona-Lissabon

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:reizen
  • Bericht reacties:0 Reacties

5 stappen die ik tijdens mijn reis heb genomen

De zomer is aangebroken, maar ik had nog geen vakantie geboekt. Tegenwoordig wacht ik op mooie last minute aanbiedingen. Dit jaar was het voor mij anders. De reis die ik wilde maken moest van te voren geboekt worden. De reis ging van Parijs naar Barcelona naar Lissabon en via London weer terug. De reis begint voor mij op 20 juli en duurde tot 28 juli.

Stap 1
Allereerst heb ik mijn reisplan uitgewerkt. Ik vertrek via Schiphol naar Parijs Charles de Gaulle. Van Parijs Charles de Gaulle vlieg ik naar Barcelona Airport. Na mijn dag in Barcelona wil ik met de bus naar Lissabon en vanuit Lissabon met het vliegtuig naar London en vanuit Dover terug naar Hoek van Holland.
Maar waar wil ik gaan overnachten, want ik blijf één nacht slapen en vertrek eind van de dag weer naar de volgende bestemming. Allereerst heb ik de via AirBnB een kamer geboekt in respectievelijk Parijs, Barcelona en Lissabon. In London heb ik gekozen voor een hotel in het centrum van London.

Stap 2
Via Schiphol heb ik mijn tickets geregeld naar Barcelona met als tussenstop Parijs en van Lissabon naar London. Zo, de vliegtickets waren geregeld, maar de busreis en de bootovertocht moest nog gedaan worden. De busreis verliep via een georganiseerde groepsreis. Wie weet ontmoet ik nog leuke mensen? De overtocht over het Kanaal vanaf Dover naar Hoek van Holland heb ik ook meteen maar gereserveerd via de Rederij.

Stap 3
Ik kom uit Flevoland en wil van iemand afhankelijk te zijn, dus ga ik met de auto naar Schiphol rijden om vervolgens daar mijn auto te stallen. Via een kennis heb ik gehoord dat je via Parkago.nl alle parkeerterreinen rondom Schiphol kan vergelijken en zo bij
Schiphol kan parkeren voor een redelijke prijs. Zo gezegd zo gedaan. Bovendien zorg ik ook voor een goedkope korte reisverzekering. Dit kan ook makkelijk via een reisverzekeringsvergelijker.
Stap 4
Een paar dagen voor mijn vertrek. Wat neem ik allemaal mee? Ten aller tijde zorg ik ervoor dat mijn tickets van te voren zijn geprint zijn:
– Vlieg- en boottickets
– Reserveringen van de AirBnB kamers en het hotel in London
– Reservering van groepsreis vanaf Barcelona naar Lissabon
– Bevestiging voor het stallen van mijn auto

Wat neem ik mee?
– Handbagage voor dagelijks gebruik. Een rugzak voor eten drinken en accessoires?
– Koffer voor de kleding. Het wordt mooi weer!
– Medicijnen
– Documentatie (paspoort, zorgpas etc)

Stap 5
De dag is aangebroken. Tassen zijn ingepakt en heb gezorgd voor genoeg drinken en wat lekkernijtjes voor onderweg en voor mijn dag in Parijs. Ik reis alleen en hoop dat ik in het vliegtuig een beetje aanspraak kan maken met een passagier. Voor mij is dit de eerste keer dat ik alleen op reis ga en zie dit als een mooi avontuurtje. Vive la France! Viva España! vive Portugal! Get ready London, here I come!

Geef een antwoord

*

code