Stranden Algarve

Het westelijk deel ( Van Lagos tot Albufeira ) van de Algarve kenmerkt zich door grillige baaien en adembenemende rotsstrandjes, terwijl in het oostelijke deel ( van Faro tot aan de Spaanse grens ) de grotere, vlakkere stranden te vinden zijn, die deels alleen te bereiken zijn per boot(je).
Er zijn tientallen rotsstranden en grote vlakke stranden in de Algarve te vinden. Hieronder geven we een paar willekeurige suggesties.

 

Ponta da Piedade

Ponta da Piedade

Ponta da Piedade is geen strand maar een reeks indrukwekkende rotsformaties en grotten. Er vertrekken vanuit verschillende punten kleine bootjes voor een spectaculaire grottentocht.
Diverse kleine mooie rotsstrandjes ( Praia Do Ana en Praia do Camilo) zijn via trappen te bereiken.
Ten oosten van Lagos ligt het Meia Praia strand. Een mooi zandstrand dat geleidelijk in zee afloopt en ideaal voor kleine kinderen.

Praia dos Três Irmãos Alvor

Prachtig rotsstrand waar je bij laag water via houten trappen van het ene naar het andere strandje kunt klauteren.

Praia da Rocha

Het grote strand van Portimao met mooie rotsformaties, waar je een heerlijke strandwandeling kunt maken.

Praia da Marinha

Via een lange trap kom je op dit rotsstrandje terecht. Praia da Marinha wordt beschouwd als het mooiste strand van de Algarve met spectaculaire rotsformaties en heeft volkomen terecht de award Golden Beach ontvangen. Prachtige snorkelplaats.

 

Albufeira

Het 800 meter lange strand is door een tunnel te bereiken en is in de zomer erg druk. Het oostelijke strand richting Praia de Oura is wat rustiger.
deserta

Ilha Deserta

Zuidelijkste eiland van Portugal met kilometers lang zandstrand. Onbewoond eilandje met alleen een paar vissershutjes en een  restaurant. Alleen te bereiken met de boot die vertrekt vanuit de haven in het oude gedeelte van Faro.

Ilha Culatra

Levendig eilandje met typische Portugese huisjes en zelfs een eigen schooltje. Zandstrand te bereiken via wandeling van circa 30 minuten over aangelegde vlonders. De enige manier om op dit eiland te komen is met de ferry vanuit Faro en Olhâo.
pedras del rei

Pedra D’el Rei

Een kleurrijk, open treintje brengt je door het moeras naar het eindeloos uitstrekkend strand, dat op een zandbank ligt, met  uitgebreide horeca-voorzieningen, toiletten en douches. Bij harde wind vaak gevaarlijke hoge golven.

Tavira

Vanuit de haven van Tavira vertrekt een pontje naar het eiland (Ilha) van Tavira. Ideaal voor een dagje genieten op het rustige strand. Restaurantjes en voorzieningen zijn ruim aanwezig.Weersverwachting
Algarve

Vakantie Portugal

costa de LisboaOntdek Costa Lisboa, de ideale combinatie van zon, zee, strand en cultuur

stranden algarveLekker luieren op één van de vele prachtige stranden in de Algarve in jouw zonvakantie

rondreis portugalGeniet van een meerdaagse rondreis in Portugal of op Madeira

cultuurPittoreske dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan. Ontdek de cultuur van Portugal