Top 5 mooiste bezienswaardigheden van Portugal

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:reizen

Top 5 mooiste bezienswaardigheden van Portugal

Ben je van plan om binnenkort op reis te gaan naar Portugal en wil je graag de mooiste plekjes van het land ontdekken? Onderstaand een top 5 van de mooiste bezienswaardigheden van Portugal, ideaal voor iedereen die nog niet zo bekend is met het land of graag eens de wat meer bijzondere plekken aan wilt doen. Van het prachtige stadje Sintra tot aan de unieke tropische tuin in de hoofdstad, een vakantie naar Portugal wordt bij het aandoen van deze bezienswaardigheden al snel onvergetelijk.

1.Sintra

Op zo’n 30 km ten westen van Lissabon ligt het idyllische Sintra; een pittoresk dorpje vol sprookjesachtige paleizen en kastelen. Tijdens een wandeling over de heuvels van het dorpje geniet je van de vele architectonische hoogtepunten en begrijp je al snel waarom een aantal van deze op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. Het meest bijzondere en tevens het meest romantische paleis genaamd Palácio da Pena vind je op de toppen van Serra de Sintra.

image001
Palácio da Pena, Sintra

2. Trás-os-Montes

Bekend vanwege de twee prachtige natuurparken Monteshino en Douro Internacional. Deze eerstgenoemde staat bekend vanwege de Iberische wolven, kastanjegaarden, ruige bergen, wilde zwijnen en granieten berghellingen. Douro biedt de ideale plek voor wandelaars waarbij een van de wandelroutes van een voormalig kathedraal naar het uitgesneden dal van de Douro loopt. Dit natuurgebied kent een totale oppervlakte van 190.000 hectare waarvan iets meer dan de helft zich op Spaans grondgebied bevindt.

3. Serra da Estrela

Serra da Estrela is in 1976 officieel benoemd tot natuurpark en met een oppervlakte van meer dan 100.000 hectare is dit ook meteen het grootste natuurpark van Portugal. Waarom bijzonder? De Serra da Estrela kent het hoogste granietgebergte van het land waarbij het landschap zich verder kenmerkt door merkwaardige rotsformaties die worden afgewisseld door groene valleien, reusachtige bergtoppen en adembenemende watervallen.

Serra da Estrela

4. Castelo de São Jorge

Breng je een bezoek aan Portugal dan ik de kans vrij groot dat je ook een bezoek brengt aan de hoofdstad Lissabon. Ons advies is hier zeker minimaal een dag a twee drie te vertoeven en wanneer je tijdens je verblijf wilt genieten van het allermooiste uitzicht dan is het advies naar Castelo de São Jorge gaan. Vanaf het Castelo heb je uitzicht over bijna de gehele stad met als hoogtepunt de reusachtige koepel van de Santa Engrácia en de bekende dubbele torens van de romaanse Sé kathedraal.

5. Jardim Museu Agrícola Tropical

Deze prachtige tuin bevindt zich in Lissabon en werd ruim 100 jaar geleden in 1912 aangelegd op verzoek van Henry navel ter promotie van de studie van de flora uit de eeuwenoude Portugese kolonies. Tijdens een bezoek aan de tuin waan je je even in een andere wereld, een wereld van meren, beelden, tropische en subtropische (met uitsterven bedreigde) plantsoorten. Zeker de moeite waard voor de doorgewinterde natuurliefhebber!

image006

Jardim Museu Agrícola Tropical