vakantie

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:reizen

Goedkoop overnachten in Portugal

Het mediterraanse Portugal is vandaag de dag nog steeds één van de populaire zonbestemmingen van Europa. Met warme, droge zomers en milde winters en een divers landschap komen ieder jaar duizenden toeristen naar dit Zuid-Europese land. Naast het feit dat er in Portugal gemiddeld meer zonuren per dag zijn dan in Nederland is er ook nog een andere reden waarom vakantiegangers Portugal als de ideale bestemming zien. Waarom? Men kan enorm goedkoop verblijven en zo van een voordelige vakantie genieten.

Goedkoop slapen in het binnenland

Op het platteland en in het binnenland van Portugal kan men over het algemeen goedkoper overnachten dan in de (grote) steden. Hier vind je namelijk de zogeheten Estalagem, herbergen/boerderijen met een restaurants. Ook kun je hier vaak terecht bij Pensão, kamers die je kunt huren bij particulieren. Tevens zijn er verschillende voordelige campings te vinden in het binnenland waar je je tentje voor een paar euro op kunt zetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van wakker worden in een tipitent in het noorden van Portugal of een verblijf in je eigen tentje in midden-Portugal.

Voordelig overnachten via Expedia

Ook kun je in de grotere steden zoals Lissabon en Porto in wijken rondom het bruisende centrum voor weinig geld overnachten. Houd er dan wel rekening mee dat je natuurlijk niet in fancy hotels verblijft, maar bijvoorbeeld in hostels, herbergen of bij mensen thuis via AirBnB. Een andere voordelige optie is boeken via Expedia. Via deze verhuurwebsite kun je de leukste verblijfsplekken in Portugal vinden voor de laagste prijsjes! Een groot voordeel aan Expedia is dat je niet alleen voordelig je hotel of hostel kunt boeken, maar ook vaak een goede deal kunt sluiten waarbij je direct een vlucht inclusief kunt boeken. Daarnaast zijn er enkele factoren die van toepassing zijn op de hoogte van de prijs van je hotel (en vlucht). Om de prijs zo laag mogelijk te houden is het aan te raden om zo vroeg mogelijk te boeken. Ook kun je beter laat in de avond of heel vroeg in de ochtend boeken, omdat de prijzen dan het goedkoopst zijn.