Waar laat ik mijn waardevolle spullen als ik op vakantie ben?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:reizen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Waar laat ik mijn waardevolle spullen als ik op vakantie ben?

De zomer staat voor de deur! Dit betekent dat een groot aantal Nederlanders de zon opzoekt in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan een zonvakantie naar Ibiza, een mooie reis naar de Franse bergen, een reis door Duitsland, enzovoorts. Voordat je op vakantie kunt gaan dien je eerst verschillende zaken te regelen. Hoe zit het bijvoorbeeld met je waardevolle spullen? Neem je alles mee op vakantie, berg je ze op in een kluis bij de bank, of laat je ze in de auto liggen? Het is van verschillende aspecten afhankelijk wat de beste oplossing is.

Je auto parkeren bij een vliegreis

Wanneer je per vliegtuig naar Ibiza of een ander Europees land reist, kun je de auto op Schiphol parkeren. Je hebt naast een parkeergarage voor een korte parkeertijd ook verschillende organisaties die parkeerplaatsen aanbieden voor een langere tijd. De kosten voor deze parkeerplaatsen liggen aanzienlijk lager. Parkeer je auto op Schiphol bij een organisatie die goede recensies heeft op internet. Dit maakt de kans op diefstal uit je auto kleiner, waardoor je hier bijvoorbeeld een navigatiesysteem in kunt laten liggen tijdens je vakantie. Er zijn verschillende websites waarop je dergelijke organisaties kunt vergelijken.

Een reisverzekering afsluiten

Om verzekerd te zijn tegen diefstal in het buitenland is het raadzaam om een reisverzekering af te sluiten. Mocht je tijdens je vakantie het slachtoffer worden van zakkenrollers of inbrekers in je appartement, dan kun je de kosten voor de gestolen spullen vergoed krijgen via de verzekeraar. Wanneer je voor een reis via een touroperator kiest, krijg je vaak tijdens het boekingsproces de mogelijkheid om een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Voor eventuele diefstal uit je auto geldt deze reisverzekering niet. Hier heb je een normale autoverzekering voor afgesloten.

Geef een antwoord

*

code